Vrouwenpalet

1900-1950

haar kunst, haar verhaal

Tuinpadfestival 2022

Zondag 24 juli 2022 van 13 tot 17 uur: Tuinpadfestival 2022 in de museumtuin van De Wieger Deurne. Entree is gratis. Programma: 13.00-13.30 uur: Optreden Makandra Wereldmuziekkoor Deurne 13.30-14.30 uur: Optreden Harry van Lunenburg en René Ziedses des Plantes 14.30-15.00 uur: Pauze 15.00-17.00 uur: Optreden Philippe Elan.

Makandra Wereldmuziekkoor Deurne is een gemengd koor en zingt a capella meerstemmige wereldmuziek of zang met begeleiding van instrumenten. Makandra heeft zich vanaf de oprichting ontwikkeld tot een vaste muzikale waarde binnen Deurne. Hieraan hebben in het bijzonder drie dirigenten een belangrijke bijdrage geleverd waaronder: Jonneke Reeser, Carolien van der Hulst en Celinda Scheepers, de huidige artistiek leider van het koor. De invloed van elk afzonderlijk heeft geresulteerd in een fraai en gevarieerd repertoire. Makandra bestaat uit een zo’n veertig leden, die met veel plezier samen zingen.

Optreden van Harry van Lunenburg en René Ziedses des Plantes. Zij spelen voornamelijk geïmproviseerde muziek in de vorm van gipsyjazz, klezmer, blues, en enkele eigen composities, waarbij Harrie soms gebruik maakt van fingerpicking.

Philippe Elan werd geboren in Gascogne, zuid west Frankrijk in 1960 en is vanaf 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen. Sindsdien is hij een veel geziene vertolker van het Franse chanson, waarmee hij jaar na jaar in de theaters is te zien met solo programma’s samen met arrangeur, producer en vaste begeleider Reyer Zwart. Philippe is vaak te gast in radio- en tv programma’s waar hij pleitbezorger is van het Franse lied. In de loop van de jaren heeft Philippe 13 albums en 2 DVD’s uitgebracht.