Vrouwenpalet

1900-1950

haar kunst, haar verhaal

(gecanceld) Masterclass over visueel doorbreken van taboe op seksueel geweld door Stijn Schenk

Stijn Schenk

Bouwen aan genuanceerd beeld van seksueel geweld

Donderdag 13 oktober 2022. Groot Atelier De Wieger Deurne. Aanvang 20.00 uur.

Stijn Schenk (1976) is een zachte activist. Verandering, zo gelooft hij, begint met het emotioneel meevoelen met hen die onrecht wordt aangedaan. Zijn activisme is dan ook gericht op het emotioneel communiceren van de impact van persoonlijke en maatschappelijke processen.

Als schrijver, docent en producent van beeldverhalen zoekt Stijn de laatste tien jaar naar manieren om onrecht onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Hij werkte daarbij onder andere aan 200 korte beeldverhalen met verschillende tekenaars aan verhalen over geweld, seksualiteit, gender, identiteit en geestelijke gezondheid. Sinds twee jaar werkt hij ook actief samen met zijn vrouw Legien Warsosemito-Schenk aan materiaal, waarmee stellen samen trauma heling na seksueel geweld aan kunnen gaan.

In de lezing wordt de bezoeker meegenomen in de zoektocht naar het adresseren van genderongelijkheid. Beeldverhalen worden gedeeld en geduid. En de verschillende manieren waarop storytelling zijn ingezet, worden toegelicht en besproken. Ook de -onderliggende- trauma processen en de manier waarop men daarin kan groeien, worden besproken.

De bijeenkomst wordt rijk geïllustreerd en belooft de bezoeker geïnspireerd achter te laten.

Aanvang 20.00 uur. Toegang: 5 euro (incl. koffie/thee). Reserveren is nodig en kan HIER.

www.real-comics.nl

Link naar toolkit partnerondersteuning na seksueel geweld: