Vrouwenpalet

1900-1950

haar kunst, haar verhaal

Kom hier dat ik U kus (Film, Nacht van het Witte Doek)

Kom hier dat ik U kus, zaterdag 27 augustus – in samenwerking met Nacht van het Witte Doek

“Kom hier dat ik U kus” is gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck. Mona is 9 jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt als snel een nieuwe vriendin, Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van haarzelf. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met egoïsten en narcisten en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk een gelukkig leven te kunnen leiden.

Locatie: De Wieger
Aanvang muziek: 20.00 uur, optreden Cecile Potjes en Harry van Lunenburg
Aanvang inleiding: 20.30 uur, in Groot Atelier
Aanvang film: 21.15 uur, in tuin van De Wieger
Lengte: 100 minuten
Aanvang Q&A: 23.00 uur, direct na de film buiten
Jaar: 2019
Land: België
Genre: Drama
Leeftijd: 12+
Regisseur: Sabine Lubbe Bakker, Niels van Koevorden
Acteurs: Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine Dierickx, Tijmen Govaerts, Olivia Landuyt

Inleiding op de film
Met de winnaars Gouden Kalf beste regie 2021
De makers (scenario, regie, camera en montage) van de film “Kom hier dat ik U kus” naar een boek van Griet Op de Beeck zijn Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden (Antwerpen/Amsterdam). En beiden komen naar Deurne. De film kreeg in 2021 een Gouden Kalf voor de beste regie. Volgens recensies deed de film als boekverfilming niet onder voor de bestseller van Griet Op de Beeck. Ruth Bellinkx, coach en relatietherapeut, heeft de acteurs van de film voorbereid op hun rol op basis van de methodiek familieopstelling. Met Sabine gaat Ruth voorafgaand aan de film om 20.30 uur toelichten hoe ze dat gedaan hebben. Dat doen ze in een soort mini-familieopstelling samen met het publiek. Na de film om ca. 23.00 uur zijn Sabine en Niels nog aanwezig om vragen uit het publiek in de tuin van De Wieger te beantwoorden en met het publiek in gesprek te gaan.

Optreden Cecile Potjes en Harry van Lunenburg
Voor de inleiding en voorafgaand aan de film is er een optreden van Cecile Potjes en Harry van Lunenburg bij De Wieger. Cecile “ademt” al ruim 30 jaar Portugal, ze speelt piano en gitaar en zingt de fado vol heimwee en saudade. Harry speelt al vele jaren gitaar in diverse bands en ensembles van klassiek naar jazz en van rock naar folk. Ze vormen al sinds 1996 regelmatig een duo.