Vrouwenpalet

1900-1950

haar kunst, haar verhaal

GRATIS rondleiding in De Wieger – dinsdag 19 juli

Gratis rondleiding door tentoonstelling Vrouwenpalet in De Wieger te Deurne op vertoon van je toegangsticket. Sluit gratis aan bij de instaprondleiding op dinsdag 19 juli van 14.30 tot 15.30 uur en kom alles te weten over onze nieuwe tentoonstelling Vrouwenpalet 1900-1950, haar kunst, haar verhaal!

De tentoonstelling Vrouwenpalet is een ode aan vrouwelijke kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Aan de hand van ruim 100 kunstwerken van onder meer Charley Toorop, Jacoba van Heemskerck, Else Berg en Lou Loeber, Alida Pott, Anna Sluiter, Frieda Hunziker, Jemmy Hoboken en Adya van Rees-Dutilh is te zien hoe zij zich toelegden op destijds vernieuwende stromingen zoals het expressionisme, kubisme, nieuwe zakelijkheid, sociaal realisme en abstract expressionisme.

Niet alleen het werk van deze talentvolle vrouwen is te zien, maar ook komt naar voren wat destijds hun positie was. Wat waren de studiemogelijkheden voor vrouwen, waar konden zij exposeren en welke rol speelden vrouwen ten opzichte van hun mannelijke collega’s. Zo ontstaat een beeld van de kunstwereld van destijds, met verhalen over successen, nederlagen, zusterschap, afgunst en liefde (voor de kunst of voor elkaar).

Aanmelden is nodig. Meld je hier aan voor de rondleiding.