Vrouwenpalet

1900-1950

haar kunst, haar verhaal

Als man de wereld vrouwvriendelijker maken

Masterclass Stijn Schenk

23 oktober 2022

Museum Dr8888 (auditorium)

14:00 – 16:00

Aanmelden via info@museumdrachten.nl

Stijn Schenk (1976) is een zachte activist. Verandering, zo gelooft hij, begint met het emotioneel meevoelen met hen die onrecht wordt aangedaan. Zijn activisme is dan ook gericht op het emotioneel communiceren van de impact van persoonlijke en maatschappelijke processen.

Als schrijver, docent en producent van beeldverhalen zoekt Stijn de laatste tien jaar naar manieren om onrecht onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Hij werkte daarbij onder andere aan 200 korte beeldverhalen met verschillende tekenaars aan verhalen over geweld, seksualiteit, gender, identiteit en geestelijke gezondheid. Sinds twee jaar werkt hij ook actief samen met zijn vrouw Legien Warsosemito-Schenk aan materiaal, waarmee stellen samen trauma heling na seksueel geweld aan kunnen gaan.

In de lezing wordt de bezoeker meegenomen in de zoektocht naar het adresseren van genderongelijkheid. Beeldverhalen worden gedeeld en geduid. En de verschillende manieren waarop storytelling zijn ingezet, worden toegelicht en besproken. Ook de -onderliggende- trauma processen en de manier waarop men daarin kan groeien, worden besproken.

De bijeenkomst wordt rijk geïllustreerd en belooft de bezoeker geïnspireerd achter te laten.